Pukinkonttiin Ukrainalaisten auttamista, strategiaa ja koulutusta

15.12.2022

Arkielämän mahdollisuuksien vaikeutuessa yhä useampi ukrainalainen joutuu pakenemaan kotimaastaan ja etsimään turvaa meiltä Suomessa. Haluan kiittää kaikki klubeja, jotka ovat tähän mennessä tarjonneet apuaan. Paikkakunnalle saapuneiden ukrainalaisten auttaminen on meidän yhteinen asia. Olemme saaneet kevään alv:n palautuksen piirimme tilille, yhteensä 2752,20 euroa. Alv-palautus käytetään uusien hygieniatuotteiden hankkimiseen. Piiri korvaa klubeille ukrainalaiselle ostetuista uusista hygieniatarvikkeista kulut kuitteja vastaa saamamme summan verran. Tämän vuoden loppuun eli 31.12.2022 saakka klubien ostamat hygieniatuotteet ukrainalaisille ovat arvonlisäverottomia. 

Varaudumme myös apua tarvitsevien sotapakolaisten määrän kasvuun ja haemme piiriin LCIF:ltä lisäapurahaa (20.000 U$) Ukrainan pakolaisten auttamista varten.  Ilmoita klubisi mukaan tekemään hyvää piirisihteerille!

 Lions 2030 Strategia tehdään yhdessä. Käynnissä oleva strategian uudistyö tulee tarkoittamaan myös toimintamme uudistamista. Ehkä isoin asia on se, että haluamme lähteä kulkemaan yhdessä tätä matkaa. Saadaksemme piirimme jäseniltä arvokasta tietoa strategiaa varten pyydän teitä vastaamaan jäsenkyselyihin. Jokaisen kokemukset ovat tärkeitä. Tammikuun jäsenkysely on hieman laajempi ja keskittyy konkreettisemmin toiminnan kehittämiseen klubi-, piiri- ja kansallisella tasolla. Jäsenkysely 9.-21.1.2023 lähetetään jokaiselle jäsenelle henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseen. 

Tervetuloa mukaan näköalapaikalle vaikuttamaan piirimme tulevaisuuteen! Ensi kevään piirin vuosikokouksessa valitaan piirillemme kauden 2023 – 2024 piirikuvernööri sekä 1. varapiirikuvernööri ja 2.varapiirikuvernööri.
Jos olet kiinnostunut 2. varapiirikuvernöörin tehtävästä niin toimita kannatustodistus hakemuksen kera 15.1.2023 mennessä minulle. Pääset näkemään ja tutustumaan piirin toimintaan ja olet yhteistyössä piirin eri henkilöiden kanssa. Ilmoita samalla itsesi Rilli koulutukseen. Piiri tukee kouluttamista 175 eurolla. Tämä kurssi on erinomainen kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita varapiirikuvernöörin tehtävästä ja myös kaikille lions toiminnasta kiinnostuneille. Lue lisää

 Hyvää joulua ja tulevaa uutta vuotta 2023 kaikille! Ja kiitos hyvästä yhteistyöstä koko piirihallituksen puolesta!
Anita