Leot ovat Lions Clubs Internationalin oma nuorisotoiminta ja aktiviteetti.

25.9.2022

Leot ovat Lions Clubs Internationalin oma nuorisotoiminta ja aktiviteetti. 
Leot ovat 12–30-vuotiaita nuoria ja leoklubien tarkoituksena on edistää nuorison palvelutoimintaa, antaa sen jäsenille tilaisuuksia kehittää itseään ja saada kokemuksia johtamis- ja palvelutehtävissä. Leotoiminnassa nuoret pystyvät olemaan omia itsejään ja solmimaan uusia ystävyyssiteitä paikkakunnallaan, maassaan kuin myös kansainvälisellä tasolla. Kuka tahansa nuori voi hakeutua leotoimintaan mukaan. Kaikki sopivan ikäiset nuoret ovat tervetulleita leotoimintaan mukaan. 
Toiminta tapahtuu leoklubeissa, joita tukee ja auttaa niiden virallisina perustajina toimivat lionsklubit eli taustaklubit. Leojen toiminta on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta lions periaatteiden mukaisesti.
On monia tapoja, joilla ihmiset voivat tukea yhteisöjään - mutta leona toimiminen on paljon muutakin kuin palvelua. Kun nuori päättä liittyä leoklubiin, hän liittyy globaaliin nuorten perheeseen, joka tekee maailmasta paremman paikan.
Suomen ensimmäinen leoklubi on perustettu 1960-luvulla. Tällä hetkellä maailmassa on yli 7400 klubia eri puolilla maailmaa. Jäseniä leoklubeissa on maailmanlaajuisesti yli 160 000. Suomessa leoklubeja on noin 15 ja leoja on noin 100 (9/2022). 
E-piirissämme ei ole tällä hetkellä leoklubia. Jos sinua kiinnostaa leotoiminta tai uuden leoklubin perustaminen niin ole yhteydessä E-piirin jäsenjohtajaan Marja Sundströmiin sundstrommarja (at)gmail.com tai Suomen Leojen hallituksen puheenjohtaja Elina Laaksoon elina.laakso(at)leo-clubs.fi.
Tutustu tarkemmin Suomen Leoihin Leojen omilla nettisivuilla www.leo-clubs.fi tai somessa @suomenleot (ig, fb ja TikTok)


YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.